top of page
Skót felföld és izlandi partok
Skót felföld és izlandi partok

Ship: EXPLORA I
Departure: Sat, 02 Sep 2023, 6:00 pm
Port From: Glasgow (Greenock)
Arrival: Sat, 09 Sep 2023, 8:00 am
Port To: Reykjavik

Kezdőár: 4 200 EUR / fő-től

A természetben olyan jelenség történik, amikor a ragyogó aranyszínű napsugár ködös, zöld tisztásokon táncol, és az égi fény rendkívül ritka hatását kelti. Ennek a fényességnek a luxusa ihlette utazásunkat Skóciától Izlandig, a közbeeső vad csodákkal. "Kedves zöld helyünkön", Glasgowban a modern és az ősi helyek közjátékát keressük a Loch Leventől, ahol a várában egykor Mária, a skót királynő raboskodott, a híres építész, Lord Foster által tervezett "armadillo" előadóművészeti központig. Vásárolunk a bájos Buchanan Streeten, amely a londoni West Endhez hasonlítható, és golfozunk Ayrshire két legendás golfpályáján: a Royalon és a Turnberryn. Egy gyűrött partvonalat követve egy szigetekből álló labirintuson keresztül találjuk meg Fort William-et. Az Egyesült Királyság "szabadtéri fővárosának" tartják, és a Ben Nevis hegység és Skócia legszebb völgyei, köztük Glencoe és Glenfinnan kapuja, amelyeket a Skyfall és a Harry Potter filmek még filmszerűbbé tettek. Stornoway fénye kastélyokat és neolitikus állóköveket emel a magasba egy olyan gazdag tájban, mint az itt előállított Harris Tweed. Az Orkney-szigetek ritka és figyelemre méltó, a távoli vidék nyugalmát példázzák. Az egykor a "világ peremének" tartott Shetland-szigetek az Egyesült Királyság legészakibb pontját jelölik, ahol vadregényesen szép táj és a legmelegebb emberek élnek. Az éjféli napot üldözve a Feröer-szigetekre látogatunk, egy olyan kifürkészhetetlen varázslatú mesébe, amely mintha egyenesen egy Jules Verne-regényből lépett volna elő. Vízesések zuhannak egyenesen az óceánba, tavak ülnek meredek sziklák tetején, zöld fjordok tarkítják csipkézett szigetekkel, és egy olyan föld, ahol a birkák száma meghaladja az emberekét. Csoda, hogy a nyári nap nem hajlandó elhagyni ezeket a szélességi köröket? A tartós nap ereje Izlandon éri el a csúcspontját, ahol a szárazföldön tanulságos élményeket fedezhetünk fel.

Egy hosszabb utazás az északi távoli vadonokba
Egy hosszabb utazás az északi távoli vadonokba

Ship: EXPLORA I
Departure: Sat, 02 Sep 2023, 6:00 pm
Port From: Glasgow (Greenock)
Arrival: Mon, 25 Sep 2023, 7:00 am
Port To: New York City
Promotion: Explora Extended Journey Savings

Kezdőár: 13 300 EUR / fő-től

Ha a kíváncsiság az utazás sarokköve, akkor ez az utazás az ismeretlenbe emeli a lécet. A legészakibb Skóciában a szigetek gyűrött labirintusát követjük Fort Williamig, Glencoe és Ben Nevis kapujáig, majd várak és neolitikus kövek között ugrándozunk a Külső-Hebridákon, az Orkney-szigeteken és a vadregényes szépségű Shetland-szigeteken, amelyeket egykor a világ peremének tekintettek.Az éjféli napot üldözve felkeressük a mesebeli Feröer-szigeteket, amelyek Jules Verne-szerűek, az óceánba zuhanó vízesésekkel, meredek sziklák tetején lévő tavakkal és zöld fjordokban szétszórt csipkés szigetekkel. Izlandra, ahol a táj féktelen fodrozódása Reykjavikból a kevésbé látogatott északi részre vezet, és jégkamionokkal hatalmas vulkanikus tundrákra, jégalagutakra és kavargó vízesésekhez jutunk. Isafjordurban kerülünk a legközelebb az északi sarkkörhöz, 30 tengeri mérfölddel északra, gleccserek és bálnák között keletre kanyarodva, Vörös Eric északi felfedező nyomában, a nyers, lélegzetelállító Grönlandra és Új-Brunswick és Új-Skócia bukolikus szépségére. New Yorkba érkezik, és az érzékei ismét szaltózásra készek.

Izlandi és grönlandi utazás - sarkvidéki gejzírek, tüzes gleccserek és tüzes jégvidékek
Izlandi és grönlandi utazás - sarkvidéki gejzírek, tüzes gleccserek és tüzes jégvidékek

Ship: EXPLORA I
Departure: Sat, 09 Sep 2023, 2:00 pm
Port From: Reykjavik
Arrival: Mon, 25 Sep 2023, 7:00 am
Port To: New York City

Kezdőár: 9 200 EUR / fő-től

Szívünk mélyén mindannyian utazók vagyunk, akik vágyunk az izgalomnak arra a csábító szikrájára, amikor az ismeretlenbe lépünk. Sehol sem lehet ezt a tüzet jobban meggyújtani, mint ezen az utazáson, ahol robbanó gejzírek, fújtató vulkánok és másvilági jelenetek követelik teljes figyelmünket.

A hajó fedélzetén eltöltött csodálatos éjszakai tartózkodás Reykjavíkban időt biztosít az éteri kék lagúnák, az Aranykör mentén található csodák, valamint a belföldön tett érdekes kitérők felfedezésére a Geysirben található termálmezőkhöz. A táj gyötrelmes fodrozódásai elvezetnek bennünket az északi ország kevésbé turistáskodó északi partvidékére, ahol a mondák és legendák olyan sűrűek, mint a téli hótakaró.

A sziget legnagyobb fjordjának legtávolabbi sziklájába beékelődve találkozunk Akureyri és a környező extrém tájakkal. Fedezze fel a Gullfoss-vízesés kavargó vízfalát, az ország egyik leglátványosabb látványosságát. Szálljon fel a robusztus jégkamionokra, hogy felfedezze a gleccsereket vagy a fekete láva drámai kiterjedésű területeit és a barlangokat, ahol trollok laknak. A vad, távoli és nagyrészt lakatlan Isafjordur káprázatos, a szél és az idő által teremtett tájakkal kápráztat el. Hatalmas tundramezőket találunk, amelyeken izlandi lovak, megfoghatatlan sarki rókák, a sziklákon élő tengeri madarak fészkei és a bálnák által kedvelt nyugodt kikötők találhatóak.

A Dán-szoroson átkelve átkelünk Grönland egyik legfestőibb belvízi átjáróján, a Prince Christian Soundon. Mintha egy tűt húznánk át keskeny gránitsziklákon és gleccsereken, az olvadt hó eme ikonikus folyója mélyen letérít minket a kitaposott ösvényről, féltekénk egyik utolsó vadregényes helyére. Az idő megáll az idő a Paamiutban, amely i. e. 1500 óta lakott, és amelyet fehérfarkú sasok kolóniái őriznek, és ahol az izgalomra vágyók zodiákussal és kajakkal is felfedezhetik. A nagy dolgok Nuukban, a világ legkisebb fővárosában folytatódnak, ahol a világ egyik legnagyobb fjordrendszere található, és ahol lehetőség nyílik egy gleccsersátras táborban éjszakázni az Északi-sarkkörön. Vörös Eric nyomában Qaqortoqba, az északi félteke legnagyobb jégsapkájának kapujába érkezünk, amely bővelkedik jéghegyekben, bálnákban és gleccserekben.

Leif Erickson most a Belle-sziget szorosán keresztül vezet minket Sydney, St. John bukolikus szépségű vidékére és a Fundy-öböl kolosszális árapály-változásaihoz.

A vadregényes távoli helyektől a világhírűekig New Yorkot, a világ egyik legnagyobb metropoliszát keressük fel.

Kiterjesztett utazás Izlandtól és Grönlandtól a magasan fekvő Amerikáig.jpg
Kiterjesztett utazás Izlandtól és Grönlandtól a magasan fekvő Amerikáig

Ship: EXPLORA I
Departure: Sat, 09 Sep 2023, 2:00 pm
Port From: Reykjavik
Arrival: Tue, 03 Oct 2023, 8:00 am
Port To: Quebec City
Promotion: Explora Extended Journey Savings

Kezdőár: 13 900 EUR / fő-től

Egy hosszabb utazás a Föld legészakibb birodalmaiba, ahol csak néhány kiváltságos utazhat, akik Izland és Grönland jeges szűkületeibe merészkednek. Sarki jégsapkákon sétálhatsz át, kék lagúnákban úszhatsz, és fenyegető jéghegyek mellett zodiákusozhatsz.

Fedezze fel az izlandi Aranykörön belül a lélekemelő helyszíneket és a ritkán látható távoli északi fjordok buja tájait. Hajózzon végig a Prins Christiansund bonyolult és látványos, 113 kilométeres átjáróján, és csodálja meg a vízi útból kiemelkedő 2100 méteres csúcsokat, a monstre vízeséseket és a tengerbe zuhanó gleccsereket. Csoda, hogy ez a hely egykor a bátor Vörös Erik otthona volt?

A magas szélességi körökön át a Labrador-tengeren át a Belle-sziget szorosába vezet a vitorlázás, ahol Kanada tengeri providenciái őszi színekben pompáznak.

Fényes fények hívnak bennünket egy éjszakára New Yorkba, majd továbbutazunk Bostonba, ahol a forradalmi gondolkodás még mindig cseng. A mérhetetlenül érdekes Fundy-öböl kolosszális árapály-változásaival ejt ámulatba, míg a Szent Lőrinc-öböl békés természetével vesz körül bennünket.

Québec Citybe érkezésünket éppen akkorra időzítjük, amikor a Le Château Frontenac és az UNESCO által védett francia erőd ezernyi fénye felragyog.

Észak-amerikai keleti parti utazás a metropoliszokba és a Maritimes-ba.jpg
Észak-amerikai keleti parti utazás a metropoliszokba és a Maritimes-ba

Ship: EXPLORA I
Departure: Mon, 25 Sep 2023, 7:00 pm
Port From: New York City
Arrival: Tue, 03 Oct 2023, 8:00 am
Port To: Quebec City

Kezdőár: 4 800 EUR / fő-től

A lehetőségek földje nem csak egy elnevezés, hanem olyan élményekre is vonatkozik, amelyek a felszínen túlmutatva mélyen belemerülnek Észak-Amerika lelkivilágába.

Nincs olyan hely, amely több lehetőséget rejt magában, mint Manhattan, a kereskedelem és a kultúra globális fővárosa. A MoMa, a Wall Street és Harlem, Gotham City mindent magába foglal ... és Ön is könnyedén megteheti ezt egy éjszakai tartózkodás során a metropoliszban, amely soha nem alszik.

Sétáljon be a Soho galériáiba; falatozzon a Hell's Kitchen éttermeiben; hajózzon el a Szabadság-szobor mellett, Franciaország dicsőséges ajándéka mellett.

A gyönyörű látnivalók az Amerika Athénjának nevezett Bostonban folytatódnak. Lépjen be a kulisszák mögé a Freedom Trail-en; nézze meg az Old North Church-et; keresse fel Paul Revere házát; és hallgassa meg a csatakiáltásokat a Bunker Hill emlékműnél.

Mérhetetlenül izgalmas, elhajózunk St. John's-ba, amely a Fundy-öböl kapujaként szolgál, amely egy olyan hatalmas árapály-változással járó, lenyűgöző jelenség, amely valójában a régió gravitációjának elmozdulását okozza.

Egyik ámulatból a másikba csúszunk át a Szent Lőrinc folyón, hogy megérkezzünk Québec Citybe, éppen akkor, amikor ezernyi fény pislákol a Le Château Frontenac és az UNESCO leleményes óvárosában.

A 400 éves és még mindig nagyon is élő várost Champlain alapította, majd a britek elvesztették; szíve azonban továbbra is a frankofiloké marad. A Terrasse Dufferin, a 425 méter hosszú, csodálatos sétányról a Szent Lőrinc-folyóra nyílik kilátás, de a Château Frontenac, egy merészen elegáns építmény, mesés zöld-réz tornyaival még magasabbra emelkedik. Ne hagyja ki a Paillard boulangerie friss croissant-jait, a Le Quartier Petit-Champlain macskaköves sikátorait vagy a Place-Royale-t, a város eredeti terét, ahol XIV. Lajos király szobra figyel mindenkire.

Kibővített történelmi amerikai városok és a québecói kultúra.jpg
Kibővített történelmi amerikai városok és a québecói kultúra

Ship: EXPLORA I
Departure: Mon, 25 Sep 2023, 7:00 pm
Port From: New York City
Arrival: Tue, 03 Oct 2023, 8:00 am
Port To: Quebec City

Kezdőár: 10 250 EUR / fő-től

Merüljön el Észak-Amerika lelkében, és fedezze fel a csillagfényes városok, hatalmas tájak, termékeny erdők és nemes történelem csillagképét.

Nincs fényesebb város New Yorknál, a kereskedelem és a kultúra globális fővárosánál, amely a MoMa, a Wall Street és Harlem otthona. Az Egyesült Államok történelmi szívének lüktetését az aranyozott Newportban és Bostonban érezzük. Majd St. Johnból felfedezzük a Fundy-öböl különös varázsát és árapálycsodáját. Champlain felfedező nyomába eredünk a Szent Lőrinc-öbölbe, hogy Quebec Cityben éjszakázzunk, amely több mint 400 éven át Franciaország bástyája volt az Újvilágban.

Jacques Cartier kalandjai a festői Saguenay folyó mélyére hívnak minket. A vad, vadregényes és az idő által nem befolyásolt La Baie-t, amelyet "Québec legszebb falvai" között tartanak számon, és a bájos Baie-Comeau-t, amely az UNESCO bioszféra-rezervátumának szíve. Lélegzetelállító tájak vezetnek minket a Prince Edward-szigetre, amely a vörös homokos strandokról és az Anne of Green Gables-ről híres. Ezután dörgő taps kíséretében visszatérünk New Yorkba, hogy felfedezzük a Broadwayt és a Times Square-t.

Quebecois kultúra, kanadai fjordok és Új Amszterdam
Quebecois kultúra, kanadai fjordok és Új Amszterdam

Ship: EXPLORA I
Departure: Tue, 03 Oct 2023, 5:00 pm
Port From: Quebec City
Arrival: Fri, 13 Oct 2023, 7:00 am
Port To: New York City

Kezdőár: 6 000 EUR / fő-től

Követjük a francia felfedezőket, akik a Szent Lőrinc-tengert járják, és felfedezzük a quebecói haute culture-t, a sziklás, hasadékos tájakat és a végtelen szépségű apró szigeteket.

Felfedezésünk ott kezdődik, ahol a francia gyarmati történelem kezdődött, Quebec Cityben. A Samuel de Champlain által alapított, 17. századi bástyákkal megerősített és a Chateau Frontenac által megkoronázott Quebec City több mint 400 éve a francia Újvilág bástyájaként uralkodik. Jacques Cartier kalandjai a festői Saguenay folyó mélyére hívnak minket. A vad, zord és az idő által nem befolyásolt Saguenay valójában egy elárasztott fjord, amelyet a világ tíz leghosszabb fjordja között tartanak számon, és amely a beluga- és minkebálnák szaporodóhelye. A zuzmókkal és fenyőkkel borított sziklák La Baie-ba vezetnek, amelyet "Québec egyik legszebb faluja" címmel ünnepelnek.

A Szent Lőrinc folyón feljebb a gyönyörű Baie-Comeau-t találjuk, amely az UNESCO Manicouagan-Uapishka Bioszféra Világrezervátumának és a kör alakú Manicouagan kráter és tározó központja, amely egy aszteroida 215,5 millió évvel ezelőtti becsapódásakor jött létre - és még az űrből is látható! Lélegzetelállító tájak, amelyeket az idő, a jég és a türelem faragott, pompás tájat alkotnak, amely elhalad mellettünk, miközben csendben elhajózunk a Prince Edward-szigetre. Az úgynevezett szelíd sziget, P.E.I. híres a fekete kagylókról, a vörös homokos strandokról és Anne of Green Gables otthonáról.

Ezután a "nagy borok a peremvidékekről származnak" hírhedt mondásra koccintunk, amikor Halifaxba hajózunk, ahol több mint nyolcvan helyi borászat tökéletesítette a szőlőtermesztést a 410 éves termelés során. Halifax egyben a Fundy-öböl csodái felé vezető kapu is, ahol az árapály minden nap 10-14 méteres. A francia Kanada fővárosából a világkereskedelem bástyájába, végül New York Citybe látogatunk. A hajó fedélzetén töltött 24 órás éjszakával teljes mértékben megtapasztalhatja a "várost, amely soha nem alszik". És akár a művészetet, akár az építészetet vagy a kulturális hatást kedveli, szakítson időt a legújabb ikonokra: a Vesselre, egy 154 lépcsőből szőtt interaktív szoborra, valamint a The Edge-re, az egész nyugati félteke legmagasabb szabadtéri skydeckjére.

Európai hatások az Újvilágban
Európai hatások az Újvilágban

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 13 Oct 2023, 7:00 pm
Port From: New York City
Arrival: Fri, 20 Oct 2023, 7:00 am
Port To: Quebec City

Kezdőár: 3 950 EUR / fő-től

New Yorktól, a templomtornyok városától Québec Cityig, "la vieille capitale", Észak-Amerika több mint 400 évnyi európai befolyással van megáldva.

New York City, amelyet eredetileg a hollandok alapítottak Új-Amszterdam néven, és Franciaországtól kapta a Szabadság-szobrot, ma a 9/11 Memorial & Museumot adja a világnak, amely a reményt, az ellenállóképességet és az egységet tiszteli a jövő generációi számára. Tapsoljon meg egy Broadway-showt; gyönyörködjön a kilátásban a Top of the Rockról; sétáljon a High Line-on; egy éjszakai tartózkodás időt biztosít arra, hogy mindezt átölelje.

Az őszi lombhullás a gyönyörű Bostonba hív minket, amelyet Amerika Athénjának neveznek, és amely közel 400 évnyi tudományos és kulturális múltra épül. A város rakpartjai a teapartikról suttognak, könyvtárai a forradalom nagyjairól mesélnek, JFK elnöki könyvtára és múzeuma pedig Amerika "Camelotját" meséli el.

Új-Skócia fővárosában, Halifaxban a kelta, akadiai és afrikai kultúrák gyökerei mellett a legtöbb világítótorony található a kanadai tartományok közül. Irány a csinos Peggy's Cove, hogy megnézze az ország legtöbbet fényképezett világítótornyát, majd bontson ki egy rubinszínű homárt a környező halászfaluban. Két napon át követjük a Szent Lőrinc-folyó "bálnaútvonalát", ahol 13 tengeri emlősfaj lakmározik a bőséges krillből.

Csábító, elbűvölő Québec City hívogat 400 éves Vieux-Québec (Óváros) városával, az UNESCO kifogástalan helyszínével, amely még mindig pezseg az élettől a kanyargós macskaköves utcákon és a zöld kupolás tornyos Chateau Frontenac-on.

Bővítse québecói elmélyülését a szentek városában, Montréalban, ahol a híres Golden Square Mile (Arany négyzetmérföld) francia butikoktól, párizsi stílusú bisztróktól, a pompás McGill Egyetemtől és a Montréali Szépművészeti Múzeumtól hemzsegő, kifogástalan viktoriánus korabeli épületekkel várja.

Őszi levelek és pálmafák az Atlanti-óceán partján
Őszi levelek és pálmafák az Atlanti-óceán partján

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 20 Oct 2023, 9:00 pm
Port From: Quebec City
Arrival: Fri, 03 Nov 2023, 7:00 am
Port To: Miami

Kezdőár: 7 100 EUR / fő-től

Amikor a nyári levelek bíborvörösre és aranyszínűre színeződnek, nincs is jobb hely, mint az Atlanti-óceáni Kanada és az amerikai Új-Anglia színes öblei. A tengeren töltött napok lehetővé teszik a természet drámájának kibontakozását, miközben távoli szigetek és zord partok mellett siklunk el, ahol piros csíkos világítótornyok fogadnak minket haza.

A csoda Quebec Cityben kezdődik, az UNESCO által védett, klasszikus építészettel és európai bájjal tagadhatatlanul felruházott Quebec Cityben, különösen annak festői óvárosában, a Quartier Petit-Champlainben.

Fújjuk ki magunkat Gaspe-ban, ahol vágyakozva fedezzük fel a fenyőerdőket, a sziklás hegyfokokat és bámuljuk az érintetlen szépséget, amellyel a modern világban oly nehéz találkozni. Új-Skócia a skót örökség virágzását kínálja a festői Cabot Trail és a Cape Bretton Highlands Nemzeti Park révén, ahol a jávorszarvasok szabadon kószálnak, a rókák és a nyulak pedig jól élnek, annak ellenére, hogy a terület a szőrmekereskedők előőrse volt.

St. John a kapu a fantasztikus Fundy-öbölbe, ahol naponta mintegy 175 milliárd tonna víz zúdul ki és be az öbölbe, ami egy ötemeletes épület magasságára duzzasztja azt, mielőtt a semmibe süllyedne. A keleti szél Maine legrégebbi világítótornyához, a Head Lighthoz vonz minket, amelyet 1787-ben állítottak fel Amerika alapító elnöke, George Washington megbízásából.

Portland kisvárosi bájjal, viktoriánus kúriákkal és az ősz színeiben pompázó erdőkkel ígérkezik. Szívünket New Yorkban veszítjük el, ahol az Upper West Side a Museum Mile-lal büszkélkedik, míg a pénzügyi negyed a nyugati félteke legmagasabb épületének tetején álló One World Towerrel és Obszervatóriummal büszkélkedhet. Az óceáni lelkiállapot a floridai Space Coastra visz minket, ahol a rakétáktól a versenyautókig minden határon túli élményeket találunk. Tekintsen be a Kennedy Űrközpont kulisszái mögé, vagy teljesítse ki a sebesség iránti igényét a Daytona International Speedway-en, ahol a világ egyik legtörténelmesebb versenypályáján NASCAR versenyautóba csatolhatja magát.

A lágy hullámok Miami Beachre sodornak minket, ahol az art deco stílusú épületek a tenger és az ég szüntelen kékjével és a vakítóan fehér strandokkal szemben csak a város káprázatos éjszakai élete párosul.

Karibi utazás - A jachtosok paradicsoma
Karibi utazás - A jachtosok paradicsoma

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 03 Nov 2023, 6:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Fri, 10 Nov 2023, 7:00 am
Port To: San Juan

Kezdőár: 3 850 EUR / fő-től

Ez a Journey meleg hangulatot áraszt, amely egyszerre kozmopolita és elegánsan trópusi.

Ahogy illik, Miamiban kezdjük, ahol a hold ragyog a fülledt, kifinomult városra. Az égig érő pálmafák szellősen hajolnak a több kilométer hosszú tengerpartok fölé, a nagy teljesítményű klubok lüktetnek az Ocean Drive-on, és a butikvásárlási lehetőségek lenyűgözőek a csodálatos Bal Harbourban.

A mangrove szigetek déli láncát átszelve Key Westet keressük fel. Ugorjon fel a hírhedt Conch Tour Trainre, amely az USA legdélebbi csücskébe vezet. Látogasson el Roosevelt Little While House-ába, majd emelje poharát Hemingway kedvenc törzshelyén, a Sloppy Joe's Bar and Grillben.

A régóta a vitorlázók kedvelt öble, Virgin Gorda különös, háznyi méretű tengerparti sziklákkal varázsolja el a látogatókat, amelyeket úgy dobálnak, mint egy óriás az üveggolyókat. Igazi femme fatale, még az óceánfenék is gyönyörű ezen a BVI varázslatos szépségű szigetén, köszönhetően az Art Reef installációknak, mint például egy óriási Kraken, tengeri szörny, amely felfal egy egykori második világháborús tankert, amely még Pearl Harbort is túlélte!

Az életöröm fényűző ébredése Deshaies álomszerű kikötőjébe ránt minket, ahol a francia Guadeloupe szárazföldje keveredik a fűszeres afrikai és kelet-indiai eredettel. Egy hangulatos kreol falu vezet az aranyhomokos tengerpartra, amely egyenlő arányban zafírszínű víz és smaragdzöld dzsungel. Másszon fel, mint a vad indák a La Grande Dame-ra La Soufriere-nél, a sziget álmos vulkánjánál, hogy felfedezze az idő által érintetlen vadont.

Ahol egykor Horatio Nelson horgonyt vetett, ott várnak a legszínvonalasabb kalandok. Kortyoljon erős antiguai rumot; vásároljon a pimasz St. John's-ban, kiránduljon a testvérsziget Barbuda rózsaszínű homokján; kóstolja meg a ritka antiguai fekete ananászt, amely csak ezeken a zöldellő partokon terem.

Kolibrik, kócsagok, papagájok minden színben, Puerto Rico tája egy vibráló festő portréja. Merészkedjen a szárazföld belsejébe, az El Yuenque Nemzeti Erdőbe, ahol sűrű őserdőben, ahol a katedrálisszerű csendben a kék pacsirta madarak, a coqui békák és a csobogó vízesések természetes hangja szólal meg.

Kiterjesztett menekülések a jachtosok Karib-tengerére.jpg
Kiterjesztett menekülések a jachtosok Karib-tengerére

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 03 Nov 2023, 6:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Fri, 17 Nov 2023, 7:00 am
Port To: Miami
Promotion: Explora Extended Journey Savings

Kezdőár: 7 650 EUR / fő-től

Az orchideaillatú szellők egy hosszabb karibi utazásra vezetnek minket, hogy az érzékszervi túlterhelés tengerén hajózzunk.

Álmokkal teli fejjel a furcsa Key Westet, majd Virgin Gordát keressük fel, hogy énekeljünk, játsszunk, szeressünk és táncoljunk az akvamarin színű vizekben. Rózsaszínes-fehéres strandokkal, ametisztes öblökkel és kagylókkal borított hajóroncsokkal tarkított, gyönyörű partvonalakat találunk Antiquában és Anguillában.

Ezután fedezze fel San Juan művészi és kreatív oldalát a 400 éves, csavargós történelme mellett. Mint a könnyedség elixírjét, úgy isszuk magunkba St. Barths szépségét, majd nyugodt partokat és smaragdzöld hegycsúcsokat találunk St. Kittsen és a Dominikai Köztársaságban.

Érzéki vizek fogadnak minket az Ocean Cay Marine Reserve-ben, a privát szigetparadicsomban, amely ökológiailag és földrajzilag is megvalósítja a környezeti luxus lehetetlen álmát.

Visszatérésünk Miamiba egyedülálló kalandokat indít el a parton az Everglades-től Key Biscayne-ig és a szexi South Beach-ig.

Karibi utazás a kis kikötőkbe és a kreol idillbe
Karibi utazás a kis kikötőkbe és a kreol idillbe

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 10 Nov 2023, 7:00 pm
Port From: San Juan
Arrival: Fri, 17 Nov 2023, 7:00 am
Port To: Miami

Kezdőár: 3 900 EUR / fő-től

Olyan szigeteket hívunk, amelyek a nagyvilági menekülés szavai.

Az első könnyűség elixírje, St. Barth, egy rész svéd, két rész francia és három adag naplementétől napkeltéig tartó csillogás. A kikötőben jachtok csillognak, a butikokban párizsi divatárukat árulnak, a bonafide mezítlábas bárok pedig a nyugalmat kínálják. Ez a mi játszóterünk, amíg búcsút nem mondunk, mielőtt az óra éjfélt üt, ezért keressen egy helyet a rózsaszín homokos Shell Beachen, hogy megnézze a lenyugvó napot, majd bontson fel egy rubinvörös homárt és egy üveg pezsgőt.

Álmokkal teli fejjel hívjuk St. Kittset, a csodák kegyesen megőrzött szigetét mindenki számára. Látogassunk el a gyönyörű Brimstone Hill erődbe, az UNESCO parkjába, vagy emelkedjünk fel az érintetlen esőerdőn keresztül a Liamuiga-hegy csúcsára, és nézzünk le szunnyadó kráterére.

A Dominikai Köztársaságban további smaragdzöld csúcsok és nyugodt partok folytatódnak. A szuperlatívuszok birodalmában lebegő sziget a Karib-tenger öt legmagasabb hegycsúcsa közül néggyel büszkélkedhet, folyók és vízesések által faragott buja dzsungelekkel, termékeny alföldekkel, amelyek a sziget 6000 növény- és 7000 állatfajának adnak helyet.

Az akvamarin árnyalatai, az áttetsző opálba forduló ametiszt, az ég, a tenger és a homokos öblök színei látszólag elválaszthatatlanok egymástól. Ez a csoda az Ocean Cay Marine Reserve, a mi privát szigetparadicsomunk, amely ökológiai és földrajzi szempontból is megvalósítja a paradicsomi szigeten való pompás elszigeteltség lehetetlen álmát. Két mérföldnyi érintetlen homok húzódik nyolc idilli strandon. Ragyogó korallzátonyok és kagylóhéjakkal borított hajóroncsok a végtelen búvárkodáshoz. A pezsgősüvegek pukkanása jelzi a különleges tűzijáték kezdetét, a világítótorony LED-es fényében.

A lankadtól az aktívig Miami Beachet hívjuk, ahol a fehér art deco épületek lenyűgöző látványa őrszemként áll a város évtizedek óta tartó szerelmi viszonyának, a glamournak. Vakítóan fehér strandok. Lángolóan forró éjszakai élet. Mi amor, szerelmem, a szívem örökké zeng ezért az utazásért.

Karibi menekülés az európai külvárosokban
Karibi menekülés az európai külvárosokban

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 17 Nov 2023, 7:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Mon, 27 Nov 2023, 7:00 am
Port To: Bridgetown

Kezdőár: 5 050 EUR / fő-től

A te-soha-soha-sem-megtagadod-az-élvezetet szellemében csábító tájakkal díszített csábító szigeteket hívunk. Napfürdőzés az első naptól kezdve tíz pompás éjszakával az EXPLORA I fedélzetén, ahol minden egy kicsit jobban perzselődik.

A tengerpart és a város pazarsága játszik számunkra Miamiban. Teljesen elbűvölő, rakoncátlanul apanázsos, az irodalomban és a filmekben mitikusan meseszerű, ez a tengerparti város inkább egy kis globális országként él, amelynek lakói és vendégei a világ minden tájáról érkeznek.

Amerika utolsó csavargödrében nincs szükség útlevélre, hiszen Key Westbe siklunk, ahol a helyi karakterek ugyanolyan színesek, mint a táj. Elindulunk, miközben a lenyugvó nap ferde sugarakat vet Sunset Keyre, és hajónk pazar kínálatára összpontosítunk. Két nyugodt napra az idő elveszíti a vonszolását, és megtanuljuk, hogy a lassúság nem sebesség, hanem egy tempó, amelyet leginkább a spa masszázsok és a jól elkészített koktélok alapján lehet megjelölni.

Az érintetlen Virgin Gorda az álomszerű tájak túlságosan is eleven, szavakkal nem kifejezhető lázadásával fogad minket. Nézze meg a saját szemével az égbe nyúló sziklák által létrehozott katedrálisszerű barlangok csodáját és az ezüstös csontoshalak tengeri rajait. Saint Barthélemy, amelyet Kolumbusz Kristóf testvéréről neveztek el, ma a francia pimaszság és a jachtokba illő jóképűség poszterfiúja.

Az életöröm csábítása Deshaies-ben folytatódik, ahol a boulangerie-k kókuszdió-sorbetet kínálnak, a vízesések hatalmas kanyonokba zuhannak, és egy jáde-hegy csodálatos kilátást nyújt egy akvamarin színű öbölre.

Stílusos és en-vogue, Castries a legmenőbb a maga lenyűgöző Pitonjaival, forró ásványi iszapfürdőivel, banánültetvényeivel és egy vulkánjával, amelybe akár be is hajthatunk! Ábrándozásunkat Bridgetownban fejezzük be, amely a briteknél is britebb, magas tea hírében áll! Egészségünkre egy vidám, jó utazásra.

UNESCO kincsek a Karib-tenger alatt és felett
UNESCO kincsek a Karib-tenger alatt és felett

Ship: EXPLORA I
Departure: Mon, 27 Nov 2023, 6:00 pm
Port From: Bridgetown
Arrival: Wed, 06 Dec 2023, 7:00 am
Port To: Bridgetown
Promotion: Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 4 600 EUR / fő-től

A búvárok, szörfösök és természetkedvelők számára a felfedezés végső ajándékát nyújtja ez az utazás, amely teljes mértékben bemutatja az anyatermészet szépségét a Karib-tenger felszíne felett és alatt.

A könnyedség bájos csábításával Barbadoson kezdünk, a csodák szigetén: repülő halak, zöld majmok, földalatti vízesések és tornyosuló banyánfák, amelyeknek bozontos léggyökerei ihlették a sziget portugál nevét, a "szakállasok" nevét.

A földrajz csábítása áldást hoz ránk a Sunday-szigeten, a hivatalosan Dominicának keresztelt szigeten, ahol egész évben ámbráscetek úsznak a vizein. Nem zsúfolt és érintetlen, hegyvidéki szívéhez tartozik az 1342 méter magas vulkán és névadója, a Morne Trois Pitons Nemzeti Park (az UNESCO gyöngyszeme), amelyet virágzó orchideákkal sűrűn benőtt őserdő, dzsungelbarlangok, forró források és a kavargó ködfelhőbe burkolózó szivárványok bősége övez.

Vegye körül magát a kéklő kékkel, a nyugalommal és az éggel Bonaire-en, amelyet a Karib-tenger part menti búvárkodás fővárosának tartanak, mivel több mint 50 búvárhely található a nemzeti tengeri parkban és a korallzátonyok gyűrűzik a partvonalat. Irány a Lac-öböl, a szörfözés szülőhelye, ahol a türkizkék víz végtelen hullámai 90%-os eséllyel keverednek a kedvező széllel.

A nyugati szelet követve megtaláljuk Willemstad városát és kikötőjét, amely mindkettő UNESCO-díjat érdemelt ki, élénk színű, holland nyeregtetős épületekkel, amelyek olyanok, mint egy trópusi Amszterdam. A holland nyugat-indiai kikötőben töltött 26 óra alatt nyugodtan felfedezhetjük ezt a félszáraz szigetet. Sétáljunk végig az Emma királynő hídon, látogassuk meg az Izrael-Emanuel zsinagógát, ismerkedjünk meg az afrikai birodalmakkal, vagy tegyünk egy sétát a sziget vadregényes oldalán a Ja Kok sós tavaknál, egy sós vizű belvízi tónál, ahol talán megtaláljuk a sziget nemzeti madarát, a koraérett rózsaszín flamingót, amely élénk, bőséges rajokban pompázik.

Felfedezőutunk visszatér Barbadosra, a rum szülőhelyére, ahol a "Salud!", "Santé!", "Prost!", "Skål!", "Cin cin!" és "Kanpai!" utolsó tósztjával tisztelgünk az anyatermészet előtt.

A Karib-tenger szent szigeteinek felfedezése
A Karib-tenger szent szigeteinek felfedezése

Ship: EXPLORA I
Departure: Wed, 06 Dec 2023, 7:00 pm
Port From: Bridgetown
Arrival: Wed, 13 Dec 2023, 7:00 am
Port To: Miami
Promotion: Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 3 500 EUR / fő-től

Szikár és fenséges, vulkáni tűzből született, mégis mezítlábas eleganciában érlelődött, kis kikötőket és magánszigeteket hívogatunk, amelyek mind a Karib-tengerhez tartoznak, de lelkileg a lélek állapotában élnek.

A nagyság színpadias jelenetében Castries-t, St. Lucia lélegzetelállítóan egzotikus kapuját keressük fel. A franciák és a britek annyira beleszerettek, hogy kegyetlenül harcoltak egymás ellen a felvonulásáért. Az északi partján lévő Fort Rodney és a Pigeon-sziget romjait láthatjuk. Grand Pitons délen és az eredeti francia település, Soufriére .

St. Kitts szigetén érezzük a történelem sóhaját, amely a Brimstone Hill - "a Nyugat-Indiai Gibraltár" - romjai fölé telepedett, miközben a táj gyümölcsökben és virágokban pompázik. Az azúrkék vizeken áthajózva St. John's-ba csöppenünk, a gazdag ültetvények, erődök és cukornád-romok festői helyére, amelyek mind romantikusan festőiek, de mind tragikusan összefonódtak a rabszolgaság gyakorlatával. Ma azonban az emlékezés nevezetességeit, felfedezésre váró színes rakpartokat, terepjáró kalandokat és felfújható csónakokat találunk, amelyek a legjobb merülőhelyekre zúgnak.

A hipnotizálás mestereivel élvezzük a két napot a tengeren; a hajnali nyugalomban a privát teraszon ülve felfedezzük, hogy testünk ritmusa lassan tartja az ütemet a lágyan csobogó hullámokkal.

Ahogy lassan közeledünk az Ocean Cay Tengeri Rezervátumhoz, kókuszpálmák ringatóznak a napfényben, és több mint 3 kilométernyi strand csillog a legmelegebb fogadtatástól.

Sznorkelezzen kék szögekkel és pillangóhalakkal. Használja ki a szelet vitorlákkal egy katamaránon. Kényeztesse magát a vízparti masszázskabinokkal rendelkező gyógyfürdőben. Mi amore, Miami Little Havanna, Little Haiti, Little Dominica és Bal Harbour bevásárló Mekkájában még több imádnivalót találunk.

Gyémánt tengerpartok és szikrázó privát idill
Gyémánt tengerpartok és szikrázó privát idill

Ship: EXPLORA I
Departure: Wed, 13 Dec 2023, 6:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Fri, 22 Dec 2023, 7:00 am
Port To: Miami
Promotion: Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 4 450 EUR / fő-től

A csillagos kegyelemtől a mennyei búvóhelyekig, vitorlát bontva indulhat a kék vizek boldogságának keresésére, ahol a természet teljes figyelmét követeli. Madarak dalok és színek sokasága. Mangóval és guajavával megrakott fák. Szigetek gintiszta lagúnákkal és magasodó misztikus hegyekkel. Miami a legkedvesebb kincseivel, köztük a csodálatos Vizcaya-villával, a velencei medencével és Key Biscayne hosszú, eldugott strandjaival állítja elénk a varázslatos elvárásainkat. A felfedezések játszótere San Juanban folytatódik, papagájokról, angyalokról és leánykákról elnevezett halak között búvárkodva. Láttál már valaha ilyen szépséget? Addig nem, amíg nem látja Basseterre megszámlálhatatlanul sok árnyalatban pompázó virágait. A csendes öblök és a vadon szelíd vadon egy technikai színű álmot teremtenek Virgin Gordán, amely épp olyan érintetlen és meglepetésekkel teli, mint amilyen a neve is sugallja. Fedezze fel a The Baths-t, túrázzon a Devi's Bay Nemzeti Parkban, vagy induljon el a lakatlan Prickly Pear-szigetre. Királyi és titokzatos Samaná édenkertjét hívjuk fel; a történetek szentélye a sokak által legszebbnek tartott, félreeső Playa Rincon strandról és El Valle szűz erdejéről a dübörgő, gőzölgő vízesésekkel. A tenger és az élet egyensúlyának megzavarása nélkül hívjuk fel az Ocean Cay Marine Reserve-t; magánszigetünk előretolt helyőrségét, amelyet arra terveztünk, hogy gazdagító élményeket nyújtson egy korallokkal fenntartható környezetben.

Fehérhomokos csodavilágok az ünnepekre
Fehérhomokos csodavilágok az ünnepekre

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 22 Dec 2023, 6:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Fri, 29 Dec 2023, 8:00 am
Port To: San Juan
Promotion: Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 4 250 EUR / fő-től

Nagyszabású ünnepségek és pezsgős koccintások jelzik karácsonyi utazásunk ünnepét. Ez több mint egy vitorlázás, ez az érzékek utazása, amikor minden részletre odafigyelünk, hogy az ünnepi emlékeket a következő szintre emeljük, miközben a színes partik és a pazar lakomák még jobban feldobják a hangulatot. A béke és az öröm folytatódik, ahogy a lágy szellők Virgin Gordára vezetnek minket. Fedezze fel a The Baths-t, és lépjen be a Katedrálisba - két hatalmas, egymás melletti sziklába, ahol egy mennyei napfénysugár egy világító kék barlangba sugárzik. Ezután cukrozott szilvát cserélünk kandírozott kókuszdió rágcsálnivalókra Deshaies-ben és St John's-ban, mindkettőt kristályos homokkal és irizáló vízzel megáldva. Utolsó állomásunk, San Juan, Fortaleza és El Morro erődök történelmi UNESCO-ajándékokkal teletűzdelve. Maradjon tovább az utazás után, és folytassa az emlékek sokaságának kicsomagolását.

Egy meghosszabbított nyaralási utazás a fehérhomokos csodavilágba
Egy meghosszabbított nyaralási utazás a fehérhomokos csodavilágba

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 22 Dec 2023, 6:00 pm
Port From: Miami
Arrival: Fri, 05 Jan 2024, 7:00 am
Port To: Miami
Promotion: Explora Extended Journey Savings, Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 8 750 EUR / fő-től

Meneküljön el a városból egy pazar utazásra a trópusi paradicsomba, amelyet pazar ünnepségek és pezsgős koccintások díszítenek. Egy utazás, amikor minden részlet úgy van megtervezve, hogy a nyaralás emlékei a következő szintre emelkedjenek. Miamitól Key West sós naplementéjéig sziporkázó üdülésünk. Béke és öröm tölti meg a levegőt a színes partikon és a pazar lakomákon, miközben lágy szellők vezetnek minket Virgin Gordára. Ezután Deshaies és St. John's szigetén a Karib-tenger legjobb búvárkodási lehetőségeit cseréljük el a cukorszilvára. San Juanba, ahol történelmi UNESCO-ajándékok csillognak a part mentén. St. Kitts édenkert-szerű enklávéjába. Ezen az estén gálavacsora, éjféli visszaszámlálás és pezsgős koccintás teremti meg a színpadot egy boldog szilveszterhez, amely 2024 első napjának lustaságába szenderül. Az ünnepek Le Marigot-ban és Charlotte Amalie-ban folytatódnak, mielőtt a fehéren izzó Miami Beach meggyújtja az új évet.

Szenzációs újévi ünnepség
Szenzációs újévi ünnepség

Ship: EXPLORA I
Departure: Fri, 29 Dec 2023, 6:00 pm
Port From: San Juan
Arrival: Fri, 05 Jan 2024, 7:00 am
Port To: Miami
Promotion: Explora Journeys Reduced Deposit Offer

Kezdőár: 4 850 EUR / fő-től

Egy olyan estélyre invitáljuk Önt, amely semmi máshoz nem fog hasonlítani; a fedélzeti ünnepségek és üdvözlések rangos mixológiája, amely túlmutat az idő és a tér naptári számításain. A vidámság San Juanból indul, ahol egy látogatás Santurce művészi negyedében, a szabad szellemű, kreatív Santurce-ban talán új szemszögből fogja látni az életet. A várakozás fokozódik, amikor St. Kitts édenkert-szerű enklávéját keressük fel a magasodó hegyeivel és az egykori angol "Circus"-val, amelyet a híres londoni Piccadilly mintájára alakítottak ki. Ma este egy gálavacsora, éjféli visszaszámlálás és pezsgős koccintás teremti meg a terepet egy emlékezetes újévi éjszakához, amely 2024 első napjának lustálkodásához vezet. Kelj fel Le Marigot-ban, hogy egy francia kávézóban Beaujolais-t kortyolj, vagy egy holland emporiumban csokoládét kóstolj. Csússzon át Charlotte Amalie-ba, amely egykor Kékszakáll és Feketeszakáll kalózok búvóhelye volt, és csodálja meg a kincset érő Magen-öblöt. A szenzációtól a fenségesig Miami Beachen ér véget, ahol a vakítóan fehér strandok és a lángolóan forró éjszakai élet tökéletes kezdete az újévnek a "varázslatos városban".

Ajánlatkérés Explora Journeys 2023

Kérjük, szánjon egy percet az űrlap kitöltésére.

Köszönjük ajánlatkérését!

bottom of page